Revoluciju u intralogistici donose AGV-ovi podržani s IoT tehnologijom

Automatski vođena vozila (AGV) su bespilotna električna vozila koja premještaju materijale s jedne točke na drugu. AGV-ovi putuju određenim rutama koje zahtijevaju infrastrukturu i softver za upute za rad. Ova vozila su jedan od najfleksibilnijih i najpraktičnijih sustava razvijenih za proizvodna područja koja nisu prikladna za viličare. AGV-ovi mogu povećati propusnost i kvalitetu proizvodnje uz smanjenje nepotrebnih ručnih operacija i prevladavanje zabune tijekom transporta. Osim toga, uz optimizaciju proizvodnih područja poduzeća, oni također mogu smanjiti nesreće na radu s pravim sigurnosnim mjerama.

Tehnološki standardi i trenutna potreba za automatizacijom omogućili su uvođenje AGV-a u gotovo sve industrije i proizvodna područja. Mogućnost neprekidnog poboljšanja procesa, najvažniji je benefit koji AGV sustavi donose. S modularnim AGV rješenjima, poduzeća ostvaruju optimalan tok materijala i procesa skladištenja, te zato ona postaju važna komponenta današnje intralogistike.

Važnost AGV-a u intralogistici

AGV su se povijesno koristili u poduzećima za prijevoz materijala od 1950. AGV sustavi radili su na ovoj tehnološkoj razini do sredine 1970-ih. Pojava poluprovodničkih sklopova (stabilnih, dugotrajnih, modernih elektroničkih prekidača) omogućila je proširenje sustava potrebnim mogućnostima i fleksibilnošću. Godine 1976. tvrtka u Nizozemskoj počela je raditi na razvoju automatskog sustava upravljanja bez vozača za upotrebu u mnogim industrijskim i komercijalnim aplikacijama. Vozila su se tada koristila ne samo za vuču prikolica u skladištima, već i za dostavu jediničnog tereta, sustave proizvodnje u procesu i sustave za sklapanje automobila. Ubrzo nakon toga, jednostavan AGV u stilu tegljača koji prati žicu ukopanu u pod skladišta ili tvornice počeo se plasirati na tržište. S uključivanjem Industrije 4.0 u naše živote, AGV-ovi, čije su stope korištenja i značaj porasli, prilično su uspješni u ispunjavanju složenih zadataka prijenosa roba i materijala. Osim toga, AGV-ovi su vrlo prilagodljivi, često razvijeni za specifične zahtjeve, te su stoga jedinstveni. Ukratko, ovi su alati značajno povećali učinkovitost intralogističkih operacija i tokova unutar industrijskih objekata.

Glavni zadaci AGV-a u intralogistici su:
  • Aktivno sudjeluju u procesima skladištenja, komisioniranja, transporta, rukovanja i isporuke robe.
  • Zahvaljujući njihovoj visoko fleksibilnoj strukturi, mogu se lako prilagoditi gotovo svakom skladišnom radu. U slučaju potrebe, operateri mogu tražiti AGV s upravljačkim pločama smještenim uz stanice, te ih usmjeravati centralno zahvaljujući bežičnim modulima.
  • Mogu se lako kontrolirati. Lokacija, razina baterije, ruta, status opterećenja, vrijeme ciklusa i moguće pogreške svakog AGV-a mogu se provjeriti u bilo kojem trenutku sa središnjeg upravljačkog računala.
  • Omogućuju isporuku podataka za: podršku odlučivanju, isporuku izvješća o inventaru i kretanju, status narudžbi na čekanju, predviđanje dostupnosti i praćenje. Oni omogućavaju pravovremene odluke o mjerama koje treba poduzeti kada je to potrebno
  • Oni omogućavaju aktivnu/pasivnu sigurnost, upravljanje podacima, identifikaciju i prijenos robe, obradu slika, klasifikaciju, paletiziranje i tehnike pakiranja.

Budućnost intralogistike je u integriranim AGV-ovima, IoT i AI rješenjima i tehnologijama

Tehnologije interneta stvari i umjetne inteligencije donose značajne prednosti u radu AGV-ova u industriji. AGV-ovi koji se mogu integrirati s ovim tehnologijama učinit će razliku u sljedećim područjima:

  • Uštede troškova: IoT i AI aplikacije omogućit će uštede troškova u robotskim i automatiziranim intralogističkim i transportnim operacijama.
  • Povećanje zarade: s IoT i AI tehnologijama, AGV-ovi će dodatno povećati svoju prisutnost u intralogistici i omogućiti učinkovitiji prijenos roba i materijala.
  • Povećana brzina: AGV-ovi, koji će dobiti važnu dimenziju u kontekstu logistike i transporta, moći će značajno smanjiti vrijeme isporuke u operacijama i transportnim procesima (komisioniranje, proizvodnja, pakiranje itd.).
  • Povećana fleksibilnost: s aplikacijama interneta stvari i umjetne inteligencije ispunit će se očekivanja fleksibilnosti u operacijama logistike i opskrbnog lanca te će se ostvariti procesi određivanja prioriteta, posebno kod intenzivnih operacija.

Sigurnosna pitanja AGV-a unatoč njihovim velikim prednostima

Iako AGV-ovi mogu raditi na automatizirani način oni, sami po sebi,  nisu pametni uređaji i trebaju sigurnosna rješenja. Potrebno je odabrati pravi AGV i model aplikacije u smislu sigurnosti, napraviti analizu rizika odabranog modela i implementirati potrebne sustave u tom smjeru u okviru projekta.

Prednosti AGV-a za sigurnost na radu s pravim sigurnosnim rješenjima sada su dokazane. Može učinkovito komunicirati s okolinom i osobljem zahvaljujući planiranim rutama i sigurnosnim sustavima. Zahvaljujući integriranim senzorima detektira objekt koji se približava i po potrebi zaustavlja njegovo kretanje

Trio Mobil se korisnicima nudi kao kvalitetno i sveobuhvatno rješenje sa sigurnosnim rješenjima specifičnim za AGV. Sa AGV sigurnosnim rješenjem, koje je razvijeno korištenjem najnaprednijih tehnologija IoT i umjetne inteligencije podržanih analitikom podataka, može se dati značajan doprinos i zdravlju i sigurnosti na radu u ptvrtkama i povećanju produktivnosti. S Trio Mobil rješenjem, AGV se automatski usporavaju/zaustavljaju kada se susreću jedan s drugim ili s pješacima, sprječavajući moguće rizike od nezgoda na radu, a ti se procesi također mogu odmah pratiti. Na taj način se može osigurati sigurno radno okruženje, što je vrlo važno za sve tvrtke.

 

Ako i vi želite povećati sigurnost na radu i produktivnost, pravilnom upotrebom AGV-a, možete posjetiti našu web stranicu i kontaktirati nas.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)